This project was completed within a live operational fire station located in centre of Basildon.

The project involved the replacement of windows and external doors throughout the fire station. Internal areas were modernised including the provision of new showers and improvement of watch room faucitis.

In addition the whole of the appliance bay flooring was replaced. The existing gymnasium was remodelled to form a new fire safety office and the gym relocated to the rear of the station.

External works included rebuilding sections of the external wall and repointing of the drill tower.

It was clearly essential that all ‘blue light’ services were maintained and that operations could not be affected in any way. This involved a constant daily liaison with the station commander and all watch teams.

The project was divided into sections which were progressively completed and handed over during the contract.

Basildon-1
Basildon-2