This project for Mitie FM on behalf of Essex CC involved extensive refurbishment works within an occupied library and the construction of a new lift enclosure and roof walkway.

A significant part of the project included the complete refurbishment of the escalator. This was completed in-situ and required the closure of the library to the public for a short period of time.

Offices were remodelled and refurbished including decorations, new ceilings and flooring throughout. The staff kitchen and rest area was also improved.

A new lift shaft was created linking the first and second floors and a new lift installed. The lift shaft was connected to the second floor by the formation of a new trespa panelled walkway corridor at roof level.

This project was required to be completed quickly because the library could only be closed for a limited duration.

The Library was located in a shopping centre and access for material deliveries was via a shared basement carpark.

The Library was open to the public for the majority of the works.

col-library-1
col-library-2